Februari = maand van het gebit bij huisdieren 🦷

⁠Een stinkende adem bij je hond of kat kan erg storend zijn, maar een slechte mondhygiëne is niet enkel onaangenaam, het kan ook het welzijn of de gezondheid van je geliefde viervoeter aantasten.

De belangrijkste oorzaak van een slechte adem zijn tandsteen en tandplak.

We geven je graag enkele tips voor de verzorging van het gebit van je huisdier.

1_feb_website

Tip

Reinig met een tandenborstel

    Ken je DogsLife Dental kit met een driekoppige tandenborstel en diepreinigende tandpasta al? Het verbetert de mondhygiëne van je hond door het verwijderen van tandplak en tandsteen en het bestrijdt slechte adem.

Tip

Laat je hond heerlijk kauwen!

Door goed te kauwen produceert je viervoeter meer speeksel. Dit bevat enzymen die anti-bacterieel werken. Daarnaast zorgt de beweging van het kauwen er voor dat etensresten weggeduwd worden en er geen tandplak kan ontstaan.

Kies voor een natuurlijke snack zoals Barkie's olijfstokken of een kauwspeeltje zoals Bam-bones.

Onze winkeladviseurs helpen je graag verder met je keuze uit ons uitgebreid gamma.

Tip

Vermijd voedingsmiddelen die veel suiker bevatten en voeg indien mogelijk tandverzorgende voeding of snacks toe aan het dieet van je huisdier.

Kies bijvoorbeeld voor Canagan Dental dat 's werelds meest effectieve middel tegen tandplak gebruikt. ProDen PlaqueOff wordt gemaakt van een speciaal zeewier, een middel dat werkt via de bloedbaan. Het geeft in het speeksel van je viervoeter een natuurlijk bestanddeel af dat op de tanden het laagje bacteriën afbreekt waar tandplak zich op vastzet. Canagan Dental is een kwaliteitsvol graanvrij voer om tandplak, tandsteen en slechte adem bij je huisdier te verminderen.


Of voeg ProDen PlaqueOff-poeder toe aan het geliefde voer van je viervoeter.

Wil je meer info of advies over gebitsverzorging? Kom naar één van onze winkels. We staan voor je klaar.