juli 27, 2021

Heet weer? Zo hou je je huisdier koel

Net zoals mensen hebben dieren ook last van het warme weer. Vaak zelfs veel meer last dan we als mens ooit ervaren. Maar hoe bescherm je je liefste huisdier nu tegen de zon? Wij geven alvast enkele tips om je huisdieren af te koelen en ze te beschermen tegen de hitte.
juli 5, 2021

Zo rijdt je hond veilig mee in de auto

Of het nu voor een trip naar zee is of voor een kort ritje naar familie of vrienden, de veiligheid van je hond en jezelf moet altijd voorop staan. Je rijdt zelf toch ook niet zonder gordel rond? Enkele tips voor een veilige en leuke autorit met je viervoeter!
juni 21, 2021

Hoe je je bezoek behoedt voor een blaffende en opspringende hond

Blaffen, opspringen, … Is jouw hond door het dolle heen als er bezoek over de vloer komt? Hij bedoelt het in veel gevallen niet slecht. Een hond begroet instinctief anderen door tegen hen op te springen. Maar, niet iedereen houdt daarvan. Zeker als je bezoeker geen hondenliefhebber is, of zelfs bang is van honden. Met deze tips wordt je hond heel wat beleefder tegen bezoekers.
mei 28, 2021

Doe de konijnenkeuteltest en voorkom ernstige problemen

Diarree bij konijnen willen we te allen tijde vermijden. Het diertje verliest dan veel warmte en vocht, en het zal erg verzwakken. Het is dus belangrijk om tijdig in te grijpen. Wacht niet tot je konijn al zware diarree heeft vooraleer je er iets aan doet.
mei 27, 2021

Een stralend gebit voor jouw hond of kat

We weten allemaal dat schone en gezonde tanden belangrijk zijn. Een schoon gebit voorkomt vieze geurtjes en is van groot belang voor de algemene gezondheid. Dat is ook bij honden en katten het geval. Slecht verzorgde tanden of een gebrekkige mondhygiëne kunnen heel wat problemen veroorzaken.
mei 14, 2021

Coronastress bij huisdieren, wat is het en hoe ga je ermee om?

Zie je je kat of hond daar languit liggen? Wat een leven toch hé? Geen zorgen over lockdowns, mondmaskers of stroef lopende vaccinatiecampagnes… Maar, wat blijkt nu? Onze lieve huisdieren raken wel degelijk van slag door de coronacrisis. Niet door het nieuws of samenzweringstheorieën op Facebook, maar door jou. Voor je op je achterste poten gaat staan, lees even verder en ontdek de oorzaken en hoe je er iets aan kan doen.
april 30, 2021

Wat betekent het gedrag van mijn hamster?

Hamsters zijn eigenaardige, maar leuke huisdieren. Niet alleen zijn er verschillende soorten te onderscheiden, ze gedragen zich ook vaak anders afhankelijk van de soort. Toch zijn er enkele eigenaardige gedragingen die vrij universeel zijn bij hamsters. Wij zetten ze even voor je op een rijtje.
april 15, 2021

Mijn kippen hebben last van bloedluizen! Wat nu?

Bloedluizen bij vogels zijn niet zeer zeldzaam, maar kunnen wel een echte plaag zijn. De problemen zijn niet per se dramatisch, maar je moet wel op tijd ingrijpen om echte drama’s te voorkomen. Deze gids verhelpt de problemen in een handomdraai.
maart 25, 2021

Teken voorkomen (en verwijderen) bij honden en katten

Teken zijn voor elke dierenliefhebber een kopzorg. De minuscule diertjes zijn immers vaak drager van allerhande ziektes en kunnen grote problemen veroorzaken. Wacht daarom niet tot het te laat is, maar behandel je huisdier preventief. Zo slaap je op je twee oren als je hond of kat gaat ravotten in het gras.
maart 9, 2021

Geef je vissen nooit te veel eten!

Heb je net een aquarium met vissen gekocht? Leuk! Er is slechts één probleem: mensen die niet vertrouwd zijn met het houden van vissen maken vaak de fout hun om de dieren te veel eten te geven. Dat kan heel wat negatieve effecten veroorzaken voor je vissen. Zo zal je er niet lang plezier aan kunnen beleven. Deze handige gids zorgt ervoor dat je je vissen nooit teveel zal voeren.
februari 2, 2021

Vijf misvattingen over varkens

Als wij nu “varkens” zeggen. Waar denk jij dan aan? De kans is groot dat je een beeld voor ogen krijgt van stinkende beesten die heel de dag slapen in het slijk en hun eigen uitwerpselen?
januari 14, 2021

Wil je een puppy kopen? Kijk uit voor broodfokkers!

Je droomt van een schattige pup? Fantastisch! Maar, voor je halsoverkop bij de eerste de beste kweker een hond koopt, moet je zeker zijn dat die fokker alles wettelijk en diervriendelijk doet.
januari 7, 2021

Overgewicht bij honden en katten, een niet te onderschatten probleem.

Je ziet soms van die honden of katten die zo dik zijn dat je meteen medelijden met ze krijgt. Het lusteloze en ongezonde straalt er zo van af.
december 29, 2020

Heeft jouw hond een hondenjasje nodig in de winter?

De winter is in het land! We kruipen graag lekker warm binnen, dicht bij de kachel. Een echte hondenliefhebber laat zich echter niet tegenhouden door wat koude. Goed ingeduffeld tegen weer en wind trekken we er dagelijks met onze viervoeter op uit. Maar, hoe zit het met je hond? Heeft die het wel warm genoeg in het gure weer? In dit artikel bespreken we of jouw hond een hondenjasje nodig heeft.
december 15, 2020

Vers diepvriesvoer sluit aan op een natuurlijk eetpatroon

Je staat er misschien niet bij stil, maar het honden- of kattenvoer dat je in de supermarkt koopt, is niet altijd even gezond. Je kan het in veel gevallen zelfs vergelijken met fastfood.
december 3, 2020

Schimmelinfecties bij cavia’s?

Zorg voor meer hygiëne en minder stress. Een schimmelinfectie of ander (huid)probleem bij cavia’s wordt in veel gevallen veroorzaakt door stress en/of een slechte hygiëne.
november 18, 2020

Kippen, de boerderijdieren bij uitstek

Boerderijdieren in de tuin… Supergezellig! Al helemaal als je kinderen hebt. Voor hen is het verzorgen de dieren absoluut de max! Hoe leuk het ook is, de verzorging moet altijd wel op de juiste manier gebeuren. En ook de voeding moet goed zitten.
november 6, 2020

Met deze tips help je tuinvogels probleemloos de winter door

Waar de vogels in de lente en de zomer vooral nood hebben aan eiwitrijke voeding, hunkeren ze in de winter naar een vette voeding en de nodige vitaminen.
november 2, 2020
Zichtbaarheid

Zorg dat je huisdier gezien wordt

Herfst, winter, … Prachtige kleurrijke taferelen, heerlijke winterwandelingen die we afsluiten voor de kachel met een hete kop chocolademelk in onze handen en een tevreden hond aan onze voeten. Maar ook: mist, regen, donkere dagen, … En ook op die momenten wil je viervoeter graag de poten strekken.
september 29, 2020

Wij vieren Werelddierendag! Doe je mee?

Noteer in je agenda op 4 oktober de naam van jouw huisdier. Op die dag is het immers Werelddierendag. En dat is een ideale reden om je oogappel nog nét wat meer te verwennen dan anders! Maar wat is Werelddierendag nog meer?
februari 17, 2020

Heeft je hond een allergie? Ga op onderzoek uit!

Krabt je hond zich de laatste tijd veel? Heeft hij duidelijk ergens last van? Ontdek je rode stippen op zijn huid? Dan zou het goed kunnen dat ...