Je hond, jouw (onze) passie!


Je hond is een trouwe metgezel en een belangrijk onderdeel van het leven van jou en je gezin.
Wil jij ook het beste voor je trouwe vriend in huis? Van eten, slapen, wandelen tot verzorgen, Cats & Dogs adviseert en begeleidt je bij de aankopen voor je hond. Vanaf het eerste contact in onze winkel leren wij je huisdier kennen en adviseren wij jou van voeding tot verzorging voor je hond. Of alles wat je hond nodig heeft om zich goed in zijn vel te voelen en in topconditie te zijn. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Je hond is uniek

Elk dier en elke hond is uniek en heeft specifieke behoeften voor voeding, verzorging en dagelijkse activiteiten
Natuurlijke voeding is essentieel voor een hond in topconditie en sluit best aan bij de natuurlijke gang van zaken. Een voeding die niet afgestemd is op jouw huisdier kan allergische reacties, gedragsstoornissen of medische problemen veroorzaken. Met ons advies krijgt je huisdier precies wat het nodig heeft.

De voeding van je hond

Vers, vers en nog eens vers
We krijgen altijd het advies om zelf vers te eten. Waarom dan niet je hond? Sinds de jaren 30 kennen we de brokken voor honden. Belangrijk is de kwaliteit van de brokken en de ingrediënten. Brokken zijn ofwel koudgeperst, lager dan 80° of gebakken boven de 80°. Dit is noodzakelijk om brokken verteerbaar te maken voor honden. Als je kiest voor brokken voor je hond, neem dan koudgeperste brokken die op een lagere temperatuur zijn geperst. Dit zorgt ervoor dat alle voedingsstoffen en de vitaminen bewaard blijven. Kijk ook na of de brokken tarwe- en glutenvrij zijn, dat is beter voor je hond. En natuurlijk maken (verse) ingrediënten het verschil in kwaliteit! Wij bekijken het graag samen met jou.
Vandaag kiezen eigenaars van honden steeds meer voor verse voeding, en terecht. Het gaat dan om vers vlees, organen en botten, diepgevroren en bijvoorbeeld verpakt als worsten. Waar je hond het meest baat bij heeft hangt af van het ras en nog andere factoren. Elke hond is anders. We bekijken met jou wat je huisdier nodig heeft en dat kan dan bijvoorbeeld 50% vers vlees zijn en 50% brokken of eventueel blikvoeding. We kiezen samen de producten die bijdragen tot een evenwichtige voeding voor jouw hond. Bij Cats & Dogs koop je in vertrouwen. Al onze (natuurlijke) producten worden gescreend en gecontroleerd op samenstelling en ingrediënten.
 

Onze garanties

  • Wij staan 100% achter onze producten, al onze natuurlijke producten zijn door ons gekend en goedgekeurd.
  • Correct persoonlijk advies voor de voeding en verzorging van je huisdier.
  • Service voor jou en je huisdier.
  • Kwaliteit in advies en producten.
 

De tandverzorging van je hond

Elke hond heeft nood aan dagelijks kauwen, het houdt het gebit van de hond schoon en vermindert tandplak.
Dierenartsen stellen steeds meer gebitsproblemen vast, dit kun je evenwel vermijden. Bij een natuurlijke gang van zaken kauwen honden, zoals wolven, op huiden. Vandaag vind je prima kwaliteitsproducten die huiden verwerken tot klauwkluiven, die je hond en zijn gebit perfect beschermen. Voor deze producten gebruikt men het onderhuids bindweefsel, de tweede laag van de huid, van runderen uit Europa. De huiden vouwt men tot kluiven en in het procédé nadien (oven) gebruikt men geen bewaarmiddelen of scheikundige stoffen. Daar mag je hond een hele dag op kauwen. Vraag ons om advies!

Toebehoren voor je hond

Naast eten en drinken, heeft je hond nood aan verzorging, slapen, spelen en andere activiteiten. Bij Cats & Dogs kun je terecht voor alle toebehoren van buitenhok tot speeltjes of een vlooienband. Ook snacks, die bijdragen aan de tandverzorging, kun je bij ons verkrijgen. Onze medewerkers tonen jou graag wat we in huis hebben. Vraag ons om advies.
Wist je trouwens dat wij in Kalmthout een eigen hondenkapsalon uitbaten? Je kunt er terecht voor de verzorging en toilettage van je hond. Kom eens langs met je beste vriend, we verwelkomen je graag! Meer weten over voeding en verzorging van je hond? Een buitenhok of speeltjes nodig? Ontdek vandaag nog wat wij voor jou kunnen betekenen. Wij nemen graag de tijd voor jou. Contacteer ons voor verdere informatie.