Veelgestelde vragen honden

1Wat geef ik mijn hond best te eten?
Goede voeding is essentieel. Voor elk ras zijn er verschillen, elk dier is uniek, maar over het algemeen is het ideaal om voeding te geven die het best aansluit bij de natuurlijke gang van zaken. Dit kan bijvoorbeeld een mix zijn van brokken en vers vlees.
2Kan mijn hond overschakelen naar rauw vlees en botten?
Afhankelijk van het dieet en het voedsel dat je hond at voordien, moet je bij een overstap naar natuurlijk rauw voedsel altijd wel een overgangsperiode voorzien.
3Wat met huid- en vachtproblemen bij de hond? Ik stel een probleem vast, wat nu?
De huid- en vachtproblemen kunnen vele vormen aannemen: schimmel, jeuk of haaruitval. Om problemen te voorkomen moet je wel altijd goede en gepaste voeding geven, dat draagt bij tot een gezonde huid. Verder is borstelen voor honden met lange of krullende haren ook altijd nuttig voor de vacht. Tenslotte kun je best de haren en vacht dagelijks even controleren op vuil of andere problemen.
4Wat te doen bij ontlastingsproblemen?
Ook ontlastingsproblemen kunnen vele vormen aannemen: te veel ontlasting, verstopping enz. Het is belangrijk dat je zelf een oogje in het zeil houdt, u kent de ontlasting van uw hond. Een middeltje of aangepaste voeding kan het probleem in de meeste gevallen verhelpen.
5Hoe een hond huisvesten?
Een goede huisvesting is erg belangrijk voor je hond, ook voor buiten, een buitenhok is noodzakelijk. Verder is binnenshuis een bench of mand nodig, een plekje waar je hond thuis is
6Hoe een hond binnenshuis houden? Zindelijkheid?
Een hond houden? Dan is het belangrijk om, bij een nieuwe hond, zindelijkheid aan te leren. Dat is opvoeding van je hond. Om te vermijden dat er in je huis stank hangt of haren rondvliegen, kan je wel wat zaken doen, zoals een interieurparfum, je hond wassen of laten wassen en regelmatig schoonmaken.
7Mijn hond opvoeden?
Als je hond vervelend en storend gedrag vertoont, dan zijn er heel wat mogelijkheden om dat te verhelpen. Denk maar aan hulpmiddelen die gedrag kunnen bijsturen of effectief training die je kan volgen met je hond. Dat is zeker nodig bijvoorbeeld bij wangedrag tijdens het wandelen of ook bijtgedrag.
8Wat met tandhygiëne voor mijn hond?
Elke hond heeft nood aan dagelijks kauwen, het houdt het gebit van de hond schoon en vermindert tandplak. Dierenartsen stellen steeds meer gebitsproblemen vast, dit kun je evenwel vermijden. Bij een natuurlijke gang van zaken kauwen honden, zoals wolven, op huiden. Vandaag vind je prima kwaliteitsproducten die huiden verwerken tot klauwkluiven, die je hond en zijn gebit perfect beschermen.

Veelgestelde vragen katten

1Wat geef ik mjjn kat best te eten?
Goede voeding is essentieel. Het spijsverteringsstelsel van de kat werkt totaal anders dan bij de hond, dus is hondenvoer niet geschikt voor katten. Net zoals de hond heeft de kat ook nood aan dierlijke eiwitten en die vinden katten in vlees. Vers of rauw vlees is dan ook een belangrijke trend in de voeding van de kat. Daarnaast bestaat er een ruim aanbod aan voeding, van brokken, blik tot vers.
2Hoe mijn kat huisvesten?
Een kat huisvesten? Dan heb je een kattenbak nodig met kattenzand, voor de behoeften van je kat. Belangrijk is de kwaliteit kattenzand, er bestaan grote verschillen qua opnamevermogen van de korrels. Deze verschillen maken dat je minder de bak moet verversen. Bij het huisvesten horen ook speeltjes, zoals krabpalen.

Knaagdieren, vogels of boerderijdieren

1Hoe mijn knaagdieren, vogels of boerderijdieren huisvesten?
Elk dier heeft zijn eigen behoeften voor huisvesting. Een konijn of een cavia heeft een hok nodig op maat, voor vogels kan je kiezen tussen een kleinere kooi of een volière, voor boerderijdieren zoals paarden heb je een stal en weiland nodig. Ook voor de inrichting heeft elk dier andere noden.
2Hoe vlooien, luizen, teken of ziektes behandelen?
Het is onmogelijk om een volledige lijst te maken, maar een goede vuistregel is de volgende: gedraagt je huisdier zich abnormaal, neem dan contact op met je dierenarts. Voor problemen zoals teken, vlooien of luizen, zijn er heel wat middeltjes voorhanden in de winkel om het probleem op te lossen.

Meer weten? Voor meer details en advies op maat van je huisdier, kom eens lang in de winkel. Ontdek vandaag nog wat wij voor jou kunnen betekenen. Wij nemen graag de tijd voor jou. Contacteer ons voor verdere informatie.